PRIDRUŽITE SE

humanitarni projekt

'Školska knjiga' donirala 100 tisuća kuna prihoda od prodaje slikovnica 'Priča o Petrinji

Izdavačka kuća "Školska knjiga", u suradnji s autorom Tomislavom Šrkljcem i 14 ilustratora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, donirala je učenicima iz Petrinje sav prihod od prodaje slikovnica "Priča o Petrinji", a riječ je o 100 tisuća kuna.

Piše: Hina/a.t.
24.05.2022. 08:21

Novac je u ponedjeljak doniran u potresu teško oštećenoj I. osnovnoj školi Petrinja na svečanoj primopredaji u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji. 

Ravnatelj stradale I. osnovne škole Petrinja Robert Groza rekao je kako im sve humanitarne akcije puno znače, a ova im, osim materijalnih stvari, pruža i osjećaj sigurnosti jer vide da nisu zaboravljeni.

U ime svih učenika, roditelja, djelatnika škole i u svoje osobno ime, zahvalio je svima koji su sudjelovali u toj prelijepoj humanitarnoj priči, a posebno "Školskoj knjizi" koja je organizirala cijelu akciju.

Donaciju će, kaže, iskoristiti za opremanje nove školske zgrade čija gradnja treba početi vrlo brzo, a o tome svjedoče i pripremni radovi na gradilištu.

Direktorica školskog programa u "Školskoj knjizi" Matilda Bulić je istaknula kako je "Školska knjiga" izdavač koji je uvijek s učiteljima i rado se odaziva svim akcijama koje mogu pomoći unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa i rada u školama. 

"Današnjim uručenjem novčanog iznosa koji su građani Hrvatske prikupili kupnjom slikovnice još jednom podsjećamo da je preostalo jako puno posla u obnovi i pozivamo sve ljude dobre volje da i dalje pomažu učenicima i stanovnicima Petrinje", rekla je.

Humanitarni projekt "Priča o Petrinji" inicirao je samo nekoliko dana nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. pisac, ilustrator i dizajner Tomislav Škrljac, i sam podrijetlom iz Petrinje. On je napisao priču za djecu o tom ranjenom gradu, a zamislio ju je kao slikovnicu s ilustracijama različitih ilustratora. U njoj je opisao najvažnije dijelove petrinjske povijesti, istaknuo znamenitosti grada i predanost tradiciji. S idejom o toj jedinstvenoj slikovnici, čijom bi se prodajom pomoglo u obnovi jedne petrinjske osnovne škole, javio se "Školskoj knjizi" i zajedno su pokrenuli humanitarni projekt u kojem su se svi sudionici odrekli honorara u korist djece iz Petrinje. 

Slikovnicu su ilustrirali: Branka Hollingsworth Nara, Maksim Šimić, Dubravko Mataković, Josip Sršen, Robert Solanović, Dario Kukić, Darko Macan, Ivana Guljašević Kuman, Frano Petruša, Stjepan Bartolić, Niko Barun, Filip Andronik, Goran Sudžuka i Tomislav Škrljac

"Nadam se da će uspjeh ove akcije Petrinjcima rastjerati barem dio pesimizma nakupljenog u prethodnim mjesecima i ohrabriti ih da vlastitu budućnosti i budućnost svoje djece ipak grade u Petrinji", rekao je Škrljac.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.