PRIDRUŽITE SE

Prvi u Hrvatskoj

Školska knjiga predstavila aplikaciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji

UI Asistent Školske knjige nastao je u suradnji s hrvatskom tvrtkom Mindsmiths, a bit će integriran u postojeću aplikaciju ŠK Asistent te će učiteljima biti dostupan u bilo kojem trenutku s pomoću aplikacije WhatsAppa.

15.12.2023. 11:31

Nakladnička tvrtka Školska knjiga prva je u Hrvatskoj implementirala umjetnu inteligenciju (UI) u području obrazovanja, ponudivši nove mogućnosti korisnicima svoje postojeće aplikacije ŠK Asistent.

Kako ističu iz te kompanije, aplikacija ŠK Asistent nastala je prije četiri godine, a danas se njome koristi više od 10.000 učitelja, kako bi im  pomogla u pripremanju za najvažniji dio njihova posla – neposredan rad s učenicima. Asistent Školske knjige sada ide dalje i s pomoću umjetne inteligencije postaje i platforma za komunikaciju s roditeljima.

- Poslove za čije mi je obavljanje dosad bilo potrebno nekoliko dana, UI Asistent Školske knjige obavlja za manje od 30 minuta. Sada UI Asistent podsjeća roditelje na potpisivanje različitih dokumenata i na školske obveze njihova djeteta. Ne ljuti se, strpljiv je i koristi se emotikonima za emocionalno inteligentnu komunikaciju.  Više nećemo gubiti vrijeme na administrativne poslove, već ćemo ga iskoristiti za učinkovitu komunikaciju o svakom djetetu - ističe Marko Lokner, učitelj razredne nastave u OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Inače, UI Asistent Školske knjige nastao je u suradnji s hrvatskom tvrtkom Mindsmiths, bit će integriran u aplikaciju ŠK Asistent te će učiteljima biti dostupan u bilo kojem trenutku s pomoću aplikacije WhatsApp, a trenutno je u fazi testiranja s odabranim učiteljima i roditeljima.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.