PRIDRUŽITE SE

Dobra godina

Snažna izvedba domaće prehrambene kompanije

Odlični prodajni rezultati omogućili su snažan rast profitabilnosti, unatoč i dalje visokim troškovima sirovina i pakirnog materijala, logističkih usluga, ali i značajnom ulaganju u zaposlene - kaže Emil Tedeschi.

27.02.2024. 09:34

Atlantic grupa u 2023. godini ostvarila je 31,2 milijuna eura neto dobiti, 20 posto više nego godinu ranije, zahvaljujući snažnom rastu prihoda od prodaje, izvijestili su danas iz te kompanije.

Prihod od prodaje, naime, uvećan je 15,1 posto, na gotovo 974 milijuna eura, dok je dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) uvećana 13,3 posto u odnosu na 2022. godinu, na 86,6 milijuna eura.

 - U još uvijek nestabilnom i izazovnom okruženju, Atlantic Grupa je ostvarila snažan rast prodaje u svim poslovnim segmentima te na svim važnijim tržištima. Odlični prodajni rezultati omogućili su i snažan rast profitabilnosti, unatoč i dalje visokim troškovima sirovina i pakirnog materijala, logističkih i drugih usluga, ali i značajnom ulaganju u zaposlene. Također, nastavili smo s ulaganjima u razvoj poslovanja, uključujući inovacije u proizvodnom portfelju, modernizaciju proizvodnih kapaciteta te zelenu i digitalnu transformaciju Atlantic Grupe, kao i s nastojanjima za rast kroz akvizicije - istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.