PRIDRUŽITE SE

poslovanje u rusiji

Societe Generale prodala poslovanje u Rusiji

Zapadne kompanije žurno napuštaju Rusiju ili smanjuju aktivnosti zbog sankcija koje su Moskvi uvedene zbog njezine invazije na Ukrajinu.

Piše: Hina
11.04.2022. 15:34

Francuska banka Societe Generale objavila je u ponedjeljak da je prodala poslovanje u Rusiji zbog nastavljene invazije Rusije na susjednu Ukrajinu.

"Societe Generale prestaje s bankovnim i aktivnostima osiguranja u Rusiji i najavljuje potpisivanje kupoprodajnog ugovora o prodaji cijelog udjela grupe u Rosbanku i ruskih podružnica za osiguranje Interros Capitalu, prethodnom dioničaru Rosbanka", izvijestili su iz francuske banke.

Sporazum bi trebao biti dovršen u sljedećim tjednima i još ga moraju odobriti regulatori.

Prodaja će utjecati na kapitalnu bazu francuske banke uglavnom kroz otpis dvije milijarde eura knjigovodstvene vrijednosti ruskih tvrtki i smanjit će stopu adekvatnosti njezinog kapitala sa 13,7 na 13,5 posto, što znači da će ostati osjetno iznad propisanog minimuma. 

Utjecaj otpisa bit će ublažen izdvajanjem iz bilance izloženosti Rusiji od 15,4 milijarde dolara i prebacivanjem duga ruskih kompanija na kupca.

Zapadne kompanije žurno napuštaju Rusiju ili smanjuju aktivnosti zbog sankcija koje su Moskvi uvedene zbog njezine invazije na Ukrajinu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.