PRIDRUŽITE SE

biznis videoigara

Sony, Lego i Epic Games korak bliže metaverzumu

Sony i Lego ulažu 2 milijarde dolara u Epic Games, kreatora popularne videoigre Fortnite. Investicija bi mogla pospješiti razvoj softvera za izradu videoigara temeljnog za stvaranje metaverzuma.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
12.04.2022. 13:10

Divovi industrije Sony Group Corp. i Kirkbi, obiteljska kompanija koja stoji iza Lego Grupe, ulažu 2 milijarde dolara u Epic Games, kreatora vrlo popularne videoigre Fortnite, piše američki NPR. Sony i Kirkbi uložit će milijardu dolara svaki.

Epic Games osnovao je Tim Sweeney 1991. Osim Fortnitea, Epic je razvio i softver za izradu videoigara u 3D okruženju Unreal Engine. Danas kompanija ima četrdesetak ureda diljem svijeta.

"Ovo ulaganje ubrzat će našu gradnju metaverzuma i stvaranja prostora gdje se igrači mogu zabavljati s prijateljima, gdje brendovi mogu graditi kreativna i stvarna iskustva, a kreatori napredovati kroz stvaranje zajednice", naveo je Sweeney.

Jednostavno rečeno, partnerstvo između kompanije Lego i Epic Games "stvorit će zabavno mjesto gdje se djeca mogu igrati u metaverzumu", kako je Epic objavio na Twitteru prilikom najave partnerstva s Legom.

Jose Najarro iz The Motley Fool-a, analitičar u području tehnologije i industrije videoigara rekao je za NPR da ulaganje od 2 milijarde dolara "potvrđuje da metaverzum ima budućnost u gaming zajednici". Dodaje kako bi investicija mogla pospješiti i razvoj softvera Unreal Engine za koji smatra da bi mogao biti temeljni alat za stvaranje metaverzuma.

Za Sony ova investicija označava unapređenje razvoja novih digitalnih iskustava za ljubitelje sporta te inicijativu virtualne proizvodnje, pojasnio je Kenichiro Yoshida, predsjednik i izvršni direktor Sony Grupe.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.