PRIDRUŽITE SE

domaća akvizicija

Span preuzeo Ekobit za 37,4 milijuna kuna

Preuzimanjem Ekobita, koji svoje usluge primarno isporučuje zapadnoeuropskim korisnicima, Span proširuje poslovanje, posebice na DACH regiju (Austrija, Njemačka, Švicarska).

15.03.2022. 11:20

Predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović tu akviziciju komentira "odličnom vijesti" za sve njihove dionike, zaposlenike, korisnike i dioničare, poručujući da je razvoj softverskih rješenja jedan od četiri strateška segmenta Spanovog poslovanja.

Span je ugovor o kupoprodaji potpisao jučer, 14. ožujka, u transakciji vrijednoj gotovo 37,4 milijuna kuna, izvjestila je HINA. 

Preuzimanjem Ekobita, koji svoje usluge primarno isporučuje zapadnoeuropskim korisnicima, Span proširuje poslovanje, posebice na DACH regiju (Austrija, Njemačka, Švicarska), a unutar Span Grupe, Ekobit nastavlja poslovati s postojećom Upravom kao samostalan poslovni subjekt, ističu iz Spana.

Span je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija, prisutna na tržištu posljednjih 29 godina. Span trenutno zapošljava 603 stručnjaka i jedan je od najvećih IT izvoznika, koji tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu. U suradnji sa 40 međunarodnih partnera, posluje s više od 1200 korisnika. 

Ekobit je jedna od vodećih hrvatskih kompanija specijaliziranih za razvoj softvera, trenutno zapošljava 70-ak stručnjaka u svoja dva ureda u Zagrebu i Varaždinu, ostvarujući više od 70 posto prihoda na zapadnoeuropskom tržištu, podatci su iz priopćenja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.