PRIDRUŽITE SE

spar u petrinji

Spar Hrvatska stipendirat će učenike koji upišu ovo zanimanje

Cilj je potaknuti suradnju realnog sektora sa strukovnim obrazovanjem i time omogućiti mladima brže i lakše zapošljavanje po završetku školovanja.

Piše: Hina/t.a.
01.07.2022. 15:12

Trgovački lanac Spar Hrvatska će svim učenicima koji u novoj školskoj godini 2022./2023. upišu zanimanje mesara/mesarice u Srednjoj školi Petrinja, osigurati stipendije u iznosu od tisuću kuna mjesečno, priopćili su u petak iz Spara i Srednje škole Petrinja.

"Nakon dugogodišnje suradnje sa srednjom školom u Petrinji, Spar Hrvatska sada pruža financijsku potporu učenicima na potresom pogođenim područjima te tako podržava hrvatski obrazovni sustav i promovira deficitarna zanimanja", kaže se u priopćenju.

Zanimanje mesar/mesarica već je niz godina deficitarno na tržištu rada, ne samo u Hrvatskoj nego i u većini europskih zemalja. Iako se tradicionalno percipira kao muško zanimanje, njime se uspješno bave i žene.

"Za nas je ovo novo poglavlje u suradnji s lokalnom zajednicom. Želja nam je potaknuti suradnju realnog sektora sa strukovnim obrazovanjem i time omogućiti mladima brže i lakše zapošljavanje po završetku školovanja. Već duže vremena surađujemo sa Srednjom školom Petrinja, koja kao ozbiljan partner doprinosi obrazovanju deficitarnih kadrova", izjavio je član Uprave Spara Hrvatska Danijel Vidiš.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.