PRIDRUŽITE SE

Predstavljeni rezultati

Split realizirao projekt pružanja savjetodavnih i edukativnih usluga poduzetnicima

U sklopu projekta opremljen je budući poslovni prostor RaST-a u Višeslavovoj ulici u Splitu, namijenjen pružanju usluga MSP-ovima te promovirane savjetodavne i edukativne usluge.

19.12.2023. 15:17

Razvojna agencija Split–RaST realizirala je projekt “RaSTom do razvoja poduzetništva” vrijedan 302,5 tisuća eura, s ciljem pružanja inovativne usluge mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) na području grada Splita i Urbane aglomeracije Split radi unaprjeđenja osobnih i poslovnih vještina i znanja poduzetnika.

Na današnjoj završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati tog projekta kojeg je EU sufinancirao s 257 tisuća eura, a realiziran je u suradnji s Gradom Splitom. U sklopu projekta opremljen je budući poslovni prostor RaST-a u Višeslavovoj ulici u Splitu, namijenjen pružanju usluga MSP-ovima. 

Također, promovirane su savjetodavne i edukativne usluge podrške MSP-ovima te je održano 14 edukacija i radionica za poduzetnike na kojima je sudjelovalo više od 40 MSP-ova. Tijekom trajanja projekta održana su i 3 tematska događanja za poduzetnike, razmijenjena su iskustva s 2 inozemna tehnološka parka i sa 7 poduzetničko-potpornih institucija iz cijele Hrvatske te je u konačnici kroz projekt umreženo više od 100 predstavnika jedinica lokalnih samouprava, poduzetničko-potpornih institucija te poduzetnika, istaknuto je na konferenciji. 

- Iznimno nam je stalo do razvoja poduzetništva pa smo tako pokrenuli najveći investicijski ciklus u povijesti grada koji će realizirati poduzetnici. Ovim smo ih projektom dodatno educirali i pokušali im pomoći da svoje proizvode i poslovanje dalje razvijaju. Ovaj projekt usko je vezan uz Tehnološki park u Dračevcu, koji bi uskoro trebao biti gotov i postat će centar visokih tehnologija za ovo području te će obilježiti novi period u razvoju grada - rekao je gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.