PRIDRUŽITE SE

Cijene stambenih objekata

Stambeni objekti 13,6 posto skuplji nego lani

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine u prosjeku su porasle za 3,7 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena ubrzao na 13,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Piše: Hina
07.10.2022. 14:30

Time je nastavljen rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini koji u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017. godine. 

Novi stambeni objekti u drugom tromjesečju poskupjeli su u prosjeku za 0,9 posto u odnosu na prvi kvartal. U odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, cijene novogradnji ojačale su za 15,9 posto, pokazuje izvješće DZS-a objavljeno u petak.

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 4,2 posto na kvartalnoj, a 13,3 posto na godišnjoj razini.

Cijene stambenih objekata u drugom tromjesečju 2022. u odnosu na prvi kvartal u prosjeku su za Grad Zagreb više za 3,8 posto, Jadran 2,9 posto, a za ostala područja 6,4 posto.

I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 14,8 posto. Na Jadranu je rast iznosio 12,8 posto, a na ostalim područjima 15,2 posto, pokazuju statistički podaci.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.