PRIDRUŽITE SE

najavljen Place2Go sajam

Hrvatski startupovi odlaze u Indiju, jačanje IT-a i turizma

Place2Go sajam okupit će u zagrebačkoj Areni od 8. do 10. travnja izlagače iz 13 zemalja, najavljeno je na konferenciji za medije, a veleposlanik Indije, koja je zemlja partner sajma, rekao je više o planovima suradnje.

Piše: Hina/a.t.
31.03.2022. 13:34

Međunarodni turistički sajam Place2Go održat će se, nakon dvije godine pauze, od 8. do 10. travnja u zagrebačkoj Areni, okupit će domaće i strane izlagače iz 13 zemalja, najavili su organizatori u četvrtak na konferenciji za medije.

Među zemljama koje će biti na Place2Go ove godine su prvi put Crna Gora i Nizozemska, a bit će i sudionici iz Italije, Indonezije, Maldiva, gotovo sve zemlje iz Hrvatskoj bliže regije i dr. Predstavit će se i Indija, koja je i zemlja partner sajma. Iz Hrvatske bit će izlagači iz gotovo svih županija, kao i svi nacionalni i parkovi prirode, putničke agencije, predstavnici kulturnih ruta Vijeća Europe po Hrvatskoj i drugdje te ostali.

Veleposlanik Indije u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastav naglasio je važnost turističke i svake druge suradnje dvije zemlje. Poručio je da će Indija ovog proljeća otvoriti zemlju za međunarodne letove te da imaju 85 posto cijepljenog stanovništva, ali da se turizam kao i drugdje suočava s novom realnošču. Na sajmu žele pokazati novu Indiju, koja se uz tehnologiju i IT transformira, a mlađe generacije žele i više putovati. Najavio je da će iz Hrvatske 20 startupa otići u Indiju kako bi surađivali i na tom području.

Sajam podržava i Grad Zagreb, njegova turistička zajednica (TZGZ) te Ministarstvo turizma i sporta, a očekuje se da će ga otvoriti ministrica Nikolina Brnjac.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.