PRIDRUŽITE SE

Vlasničke promjene

Stjepan Čajić podebljao vlasnički udjel u Varteksu

Čajić sada raspolaže s ukupno 1.226.956 dionica, što predstavlja isto toliko glasačkih prava odnosno 24,41 posto prava u temeljnom kapitalu Varteksa.

16.02.2024. 10:56

Stjepan Čajić stekao je početkom tjedna 500.000 dionica Varteksa, kojima je ostvario dodatnih 9,95 posto glasačkih prava u temeljnom kapitalu te varaždinske tekstilne kompanije.

Kako se navodi u današnjoj obavijesti Varteksa na Zagrebačkoj burzi, Čajić je prije stjecanja tih dionica već raspolagao sa 726.956 dionica Varteksa, koje predstavljaju 14,46 posto udjela u glasačkim pravima. Novim stjecanjem dionica od 13. veljače, Čajić sada raspolaže s ukupno 1.226.956 dionica, što predstavlja isto toliko glasačkih prava odnosno 24,41 posto prava u temeljnom kapitalu Varteksa. U objavi na burzi još se dodaje da je Čajić 500.000 dionica Varteska stekao izvan službenog mjesta trgovanja, temeljem ugovora o prijenosu dionica.

Vlasnička struktura prije zadnje promjene

Podsjetimo, prema zadnjim podacima SKDD-a, koji još ne uključuju ovu zadnju transakciju kojom je Čajić postao vlasnik novih pola milijuna dionica Varteska, najveći pojedinačni dioničar Varteksa je Vučijević Marko, s 1,25 milijuna dionica ili 24,91 posto udjela u temeljnom kapitalu, potom Popić Antonio, sa 727,3 tisuće dionica i udjelom od 14,47 posto. Potom slijede Čajić Stjepan sa 726,9 tisuća dionica i udjelom od 14,46 posto te Čajić Mira, koja drži 500 tisuća dionica Varteksa i ima udjel od 9,95 posto.

Inače, Čajić je relativno nepoznat široj javnosti, a osnivač je i vlasnik tvrtke Stype, koja nudi hardverska i softverska rješenja za proširenu stvarnost i emitiranje virtualnih studija u stvarnom vremenu. Njihovim se vodećim proizvodom, Stype kit, sustavom za praćenje položaja kamere u 3D prostoru, trenutačno koriste vodeće svjetske televizijske kuće. U Hrvatskoj ima registriranu tvrtku Stype CS, sa sjedištem u Buzinu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.