PRIDRUŽITE SE

vrijednost digitalne imovine

Što Bill Gates misli o kriptovalutama i NFT-ovima?

Zašto Bill Gates smatra da se kriptovalute i NFT-ovi temelje na tzv. 'teoriji veće budale'?

Piše: Hina/a.t.
17.06.2022. 08:58

Bill Gates nije baš laskav prema onima koji ulažu i kriptovalute i NFT-ove, a na nedavnoj konferenciji o klimatskim promjenama koju je organizirao TechCrunch, govorio je o upravo o toj temi, prenosi PC Chip.

Prema Gatesu, kriptovalute i NFT-ovi temelje se na tzv. 'teoriji veće budale' - uvijek postoji neka veća budala koja je spreman platiti više za digitalnu imovinu koja zapravo nema pravu vrijednost.

Gates se također osvrnuo na 'skupe digitalne majmune', odnosno na NFT kolekciju Bored Ape Yacht Club. Rekao je da radije ulaže u imovinu koja daje opipljive plodove poput farmi koje imaju proizvodnju ili tvrtke koje nude stvarne proizvode.

Ovo nije prvi put da je Gates izrazio svoj skepticizam prema kriptovalutama. "Ako imate manje novca od Elona, vjerojatno biste trebali pripaziti", rekao je za Bloomberg 2021. godine.

Gledajući unazad, kada su u pitanju kriptovalute, kako piše PC Chip, tko je kupio jedan Bitcoin početkom studenog prošle godine platio ga je skoro 70 tisuća dolara, a njegova vrijednost sada je nešto veća od 20 tisuća dolara. Riječ je o minusu od skoro 50 tisuća dolara.

Ogroman pad vrijednosti doživio je i Ethereum koji danas košta nešto iznad tisuću dolara, što je daleko od rekordne vrijednosti na razini od skoro 5 tisuća dolara.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.