PRIDRUŽITE SE

varaždinska županija

Strani poduzetnici zainteresirani za ulaganja u Varaždinsku županiju

Strani poduzetnici zainteresirani su za ulaganja na području Varaždinske županije, potvrđeno je u četvrtak na susretu gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama i predstavnika stranih trgovinskih ureda u Hrvatskoj sa županom Anđelkom Stričakom i gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem.

Piše: Hina/t.a.
07.04.2022. 14:33

Susret u Varaždinu organizirala je Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koja organizira promotivne posjete hrvatskim županijama s ciljem predstavljanja gospodarskih i investicijskih potencijala te otvaranja mogućnosti novih poslovnih suradnji i širenja tržišta.

Načelnica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Rina Eterović Goreta naglasila je da su takvi susreti izvrsna prilika da se stranim predstavnicima pokažu potencijali svake županije i mogućnosti za investiranje. "S nama je danas u Varaždinu više od 35 gospodarskih savjetnika, predstavnika stranih veleposlanstava više od 25 država, i pokazan je veliki interes s njihove strane da se upoznaju s detaljima o Varaždinskoj županiji", kazala je Eterović Goreta.

Riječ je o prvom posjetu tako brojnog izaslanstva Varaždinskoj županiji, a župan Anđelko Stričak rekao je da mogu ponuditi prostor za strane investitore u poduzetničkim zonama te im je predstavio obrazovni sustav koji je sa svojim centrima izvrsnosti primjer drugim županijama u Hrvatskoj. "Vjerujem da sa svim tim informacijama o tome da u okolici Varaždina postoji niz poduzetničkih zona koje je moguće popuniti, gdje mogu doći njihovi investitori, znaju da su dobrodošli“, izjavio je varaždinski župan.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je da Varaždin ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj, ispod 2 posto te da predstavnicima gospodarske diplomacije mogu pokazati potencijal Zone Brezje. "Zasad imamo puno pisama namjere. Zadnje je pristiglo iz Njemačke, a imamo i švicarske i austrijske investitore. Želimo što više kvalitetnih investitora, da se oni natječu s plaćama, kako bi dobili što kvalitetnije kadrove", rekao je Bosilj.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.