PRIDRUŽITE SE

nova akvizicija

Studenac preuzeo još jedan trgovački lanac

Nakon akvizicije dubrovačkog lanca Pemo, Studenac je ojačao svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica, a ovo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta koji kompanija ostvaruje posljednjih godina.

Piše: Hina/a.t.
19.04.2022. 11:49

Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je slunjski trgovački lanac Kordun, koji posluje u devet maloprodajnih objekata na području Karlovačke županije te zapošljava 52 zaposlenika, izvijestili su u utorak iz Studenca.

Novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta koji kompanija ostvaruje posljednjih godina, a nakon akvizicije dubrovačkog lanca Pemo, Studenac je ojačao svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica, istaknuto je u priopćenju.

Ovom akvizicijom Studenac će po prvi put biti prisutan na području Karlovačke županije - i to u Slunju, Rakovici, Cetingradu i Drežnik Gradu, a preuzimanje prodavaonica podrazumijeva njihovo preuređenje u Studenac prodavaonice, obogaćenje asortimana i uvođenje mnogobrojnih drugih pogodnosti za kupce, napisali su iz Studenca.

"Pridruživanje trgovačkog lanca Kordun mreži Studenca od strateške je važnosti za kompaniju jer nas, među ostalim, dovodi na novo geografsko područje. Također, potvrđuje to našu tezu kako mali formati poput naših imaju velike potencijale i prednosti, a mi ih uspješno koristimo  kako bismo se uklopili u različite lokalne zajednice i kupcima pružili ugodno i upotpunjeno iskustvo kupnje. Upravo ćemo to pružiti i našim novim kupcima, uz postupno unapređenje svih poslovnih aspekata", izjava je predsjednika Uprave Studenca Michala Senczuka koja se prenosi u priopćenju.

Studenac je u vlasništvu private equity kompanije Enterprise Investors, koja u hrvatskom portfelju ima i pekarsku industriju Pan Pek te lanac trgovina sportskom opremom Intersport.

Studenac broji gotovo 750 prodavaonica i ima više od 4000 zaposlenika, u proteklih nekoliko godina kupio je više manjih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, primjerice Istarske supermarkete i zadarski Sonik, a Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je prije gotovo mjesec dana odobrila koncentraciju Studenca i kutinske Lonie, koja ima više od tristo prodajnih mjesta.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.