PRIDRUŽITE SE

Dodjela Zlatnih kuna

Tankerskoj plovidbi, Košćalu i MTM Creatoru priznanja HGK za najuspješnije u 2022.

Najbolje veliko trgovačko društvo je zadarski brodar Tankerska plovidba, u kategoriji srednje tvrtke nagrada je pripala tvrtki Košćal iz Popovače, a najuspješnija mala tvrtka je zagrebački M.T.M. Creator.

31.10.2023. 07:30

Hrvatska gospodarska komora (HGK) sinoć je na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijelila Zlatne kune – priznanja najboljima u hrvatskom gospodarstvu za iznimne rezultate ostvarene u 2022. godini i to Tankerskoj plovidbi, Košćalu i MTM Creatoru. 

Najbolje veliko trgovačko društvo je zadarski brodar Tankerska plovidba, u kategoriji srednje tvrtke nagrada je pripala tvrtki Košćal iz Popovače, a najuspješnija mala tvrtka je zagrebački M.T.M. Creator. Najbolja banka u prošloj godini bila je Erste&Steiermärkische Bank, a priznanje za najbolje osiguranje dodijeljeno je Croatia osiguranju, izvijestili su iz HGK.  

- Za razliku od naše konkurencije iz velikih zemalja poput Kine, Japana i Njemačke, mi nemamo oslonac na veliku nacionalnu ekonomiju i zato nam je jako bitno da imamo istovjetan zakonodavni okvir u odnosu na one s kojima konkuriramo. Brodarstvo nije rezervirano samo za velike, vjerujem da će i Hrvatska biti prepoznata na karti međunarodnog prometa - izjavio je Mario Pavić, predsjednik uprave Tankerske plovidbe. 

Vlasniku Patričara nagrada za životno djelo

Nagrada za životno djelo pripala je Marijanu Živkoviću, vlasniku obiteljske tvrtke i maloprodajnog lanca trgovina Patričar. Poslujući u ruralnim područjima Slavonije, Živković je uspio pomiriti naizgled suprotstavljene interese, potrebu za profitom, dobrobiti zaposlenika i potrebe zajednice. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a poznat je i po svom humanitarnom radu i brizi za najranjivije članove društva, ističu iz HGK. 

Posebno priznanje uručeno je Hrvatskim cestama za projekt cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom izgradnjom Pelješkog mosta, s ciljem prometnog i gospodarskog povezivanja kopnenog teritorija RH. U ovom strateškom projektu državna tvrtka imala je ulogu investitora te upravitelja mosta i pristupnih cesta, zaključuju iz HGK. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.