PRIDRUŽITE SE

Sajmovi

Varaždinski tehnološki sajam DTG_4.0 privukao brojne posjetitelje

Tehnološki sajam zamišljen je kao mjesto susreta proizvodnih tvrtki te tvrtki i institucija koje nude usluge i proizvode iz domene INDUSTRIJE 4.0 (planiranje proizvodnje i proizvodnja, automatizacija, robotika).

11.10.2023. 14:21

U Varaždinu je danas održan tehnološki sajam na temu digitalne transformacije poslovanja, u organizaciji HGK - Županijske komore Varaždin i u suradnji s HGK komorama sjevera Republike Hrvatske, koji je okupio 24 izlagača i brojne posjetitelje, među kojima je bio i velik broj učenika i studenata. 

Tehnološki sajam zamišljen je kao mjesto susreta proizvodnih tvrtki te tvrtki i institucija koje nude usluge i proizvode iz domene INDUSTRIJE 4.0 (planiranje proizvodnje i proizvodnja, automatizacija, robotika).  

Sajmu su prisustvovali gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te Goran Kanižaj, direktor tvrtke SICK Mobilisis. 

'Digitalizacija je definitivno pred nama'

Direktor tvrke SICK Mobilisis Goran Kanižaj rekao je da postoje veliki rizici i bojazan od digitalizacije te dodao:

 - To je neminovno i da će se sigurno u svim industrijama polako odvijati. Negdje bržim tempom kao u IT industriji, negdje možda sporije, ali definitivno je to pred nama - rekao je Kanižaj. 

Nakon otvorenja održana je stručna tribina Industrija 4.0_Tehnološka revolucija – značaj, prilika, rizici. DTG-4.0 je orijentiran na regiju Sjever RH, koja je jedna od industrijski najrazvijenijih regija Hrvatske, osobito u prerađivačkoj industriji koja sama na Sjeveru godišnje ostvaruje više od 6 milijardi eura prihoda i 3 milijardi eura izvoza te 250 milijuna eura investicija, izvijestili su iz Grada Varaždina

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.