PRIDRUŽITE SE

električni automobili

Teslin Cbyertruck u prodaji iduće godine, Fordov Lightning ovo ljeto

Tesla će iduće godine početi s prodajom Cybertruck-a, čiji je futuristični i kontroverzni dizajn izazvao razne reakcije. Zbog kašnjenja konkurenti su preduhitrili Teslu na tržištu.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
08.04.2022. 11:03

Tesla će iduće godine, uz mnoge druge proizvode, početi s proizvodnjom dugo očekivanog električnog pickup automobila Cybertruck-a, rekao je u četvrtak Elon Musk, piše New York Times.

Proizvodnja je odgođena nakon što je tijekom otkrivanja Cybertruck-a 2019., dizajner razbio staklo koje je predstavljeno kao neprobojno. "Slupat ćemo ponovno prozor", našalio se Musk kada je Cybertruck uvezen na pozornicu tijekom 'Cyber Rodea', događaja koji je Tesla u četvrtak organizirala u Austinu u američkoj državi Texas kako bi prezentirala svoju novu tvornicu u blizini tog grada.

"Isprike na kašnjenju, ali imat ćete ovo iduće godine i bit će zaista sjajno", rekao je Musk za Cybertruck.

Zbog kašnjenja proizvodnje Cybertruck-a konkurenti su na tržište ranije ponudili taj tip vozila, tzv. pickup koji je vrlo popularan u SAD-u. Ford je najavio početak isporuke svog Lightning-a već ovo ljeto. Rivianov električni pickup izašao je na tržište još prošle godine te izazvao oduševljenje, međutim kompanija se susrela s problemom jer nije uspjela ubrzati proizvodnju.

Na 'Cyber Rodeo' pozvano je 15 tisuća ljudi, Musk je događaj nazvao "najvećom zabavom na zemlji", a među gostima je bio i glumac Harrison Ford. Iz Tesle su parkirali crvene, bijele i plave automobile  u nizu kako bi izgledali poput zastave države Texas.

Tvornica u Texasu dio je globalne ekspanzije Tesle koja uključuje i novootvoreni pogon u blizini Berlina. Uz tvornicu u Šangaju, kompanija bi mogla ponoviti rast iz 2021. kada je gotovo udvostručila prodaju na skoro milijun vozila, daleko nadmašujući ostale proizvođače automobila.

Iz Tesle su u 2023. godini, među ostalim, najavili i prvu verziju humanoidnog robota nazvanog Optimus koji će, prema riječima Elona Musk-a, raditi "sve ono što ljudi ne žele raditi". 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.