PRIDRUŽITE SE

Najnovije istraživanje

Tko je među 20 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj? 

U istraživanju koje se provodi već 19. godinu zaredom sudjelovalo je tijekom 2023. godine više od 25.000 ispitanika, od kojih se tražilo da navedu tri svoja poslodavca 'prvog', 'drugog' i 'trećeg' izbora.

09.02.2024. 09:37

Najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj već 14. godinu zaredom je dm-drogerie markt, drugo mjesto je i ove godine zauzeo Lidl, treće mjesto ponovno je otišlo Rimac Groupi, a na listi najpoželjnijih zamjetan je skok tehnoloških kompanija poput Google Hrvatska, Microsoft Hrvatska te Ericsson Nikola Tesla, koje su ove godine ušle u top 20, pokazalo je istraživanje o poslodavcima prvog izbora Alma Career Croatie, koja upravlja portalom MojPosao.

U istraživanju koje se provodi već 19. godinu zaredom, sudjelovalo je tijekom 2023. godine više od 25.000 ispitanika, od kojih se tražilo da navedu tri svoja poslodavca prvog izbora (tj. poslodavca 'prvog', 'drugog' i 'trećeg' izbora). Bodovalo se tako da su poslodavci 'prvog' izbora dobili 3 boda, 'drugog' izbora 2 boda i 'trećeg' izbora 1 bod te se na temelju toga izračunavao ukupan poredak poslodavaca. Evo najboljih 20 poslodavaca:

Što mora imati najpoželjniji poslodavac?

A kako bi otkrili koje su to tajne koje čine razliku među poslodavcima, ispitanike su iz Alma Career zamolili da odaberu do tri faktora koja po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavac mora ima. Najviše ispitanika, njih 45 posto označilo je dobre međuljudske odnose, odnosno dobru atmosferu na radnom mjestu kao ono čime ih privlače najpoželjniji poslodavci. Na drugom mjestu našao se dobar tretman od strane nadređenih, što je bitno za 43 posto ispitanika, a na trećem mjestu, također po izboru 43 posto ispitanika, našla se sigurnost radnog mjesta. Među manje bitnim faktorima su društvena odgovornost kompanije, nematerijalne beneficije te prilika za hijerarhijsko napredovanje. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.