PRIDRUŽITE SE

električna vozila

Toyota Mirai na tjednu vodikovih tehnologija

Osim razgovora o budućnosti vodika i detaljima Hrvatske strategije za vodik, zbog promocije vodikovih tehnologija u Zagrebu, Toyota Hrvatska je predstavila Toyotu Mirai, električno vozilo s gorivnim člancima.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
13.04.2022. 09:23

Krajem ožujka Hrvatski sabor je podržao prijedlog Hrvatske strategije za vodik do 2050. čiji je nacrt izradila Vlada RH. Tim su povodom iz Toyote Hrvatska organizirali susret s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Energetskog instituta Hrvoje Požar te Agencije za ugljikovodike, piše Toyota Hrvatska.

Osim razgovora o budućnosti vodika i detaljima Strategije, zbog promocije vodikovih tehnologija u Zagrebu su predstavili Toyotu Mirai, električno vozilo s gorivnim člancima.

"Veselimo se najavi ovih velikih investicija u vodikove punionice i nadamo se da će njihova realizacija krenuti čim prije. Izgradnjom punionica, vozila poput Toyote Mirai mogu doći u ruke domaćih vozača i oni će imati priliku osjetiti ovu potpuno čistu tehnologiju u praksi", rekao je na susretu Krešimir Bago, direktor Toyote Hrvatska. 

Kraj događaja obilježen je u hotelu Esplanade gdje je udruga H2-Hydrogen Cell Croatia organizirala konferenciju koja je okupila predstavnike ministarstava, udruga i realnog sektora. Svi sudionici imali su priliku razgledati izloženo vozilo Toyota Mirai. U sklopu programa Toyota Hrvatska predstavila je i viziju implementacije Toyotinih vodikovih tehnologija u javni gradski prijevoz, u dijelu prezentacije pružajući osnovne informacije o autobusima koji koriste Toyota FC tehnologiju.

Osim tehnologije koja ih pogoni, tehničkih karakteristika i primjera eksploatacije, kako navode u Toyotinom priopćenju, predstavljen je i 'one-stop-shop' pristup Toyote koji gradskim upravama nudi mogućnost čistog javnog gradskog prijevoza po principu 'ključ u ruke'.

Toyota Mirai/Foto: Toyota Hrvatska

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.