PRIDRUŽITE SE

Trebate zaštititi intelektualno vlasništvo? Mi znamo kako do potpore

Bespovratna sredstva dostupna su tvrtkama tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, pri čemu se mogu prijaviti za jedan ili više vrijednosnih vaučera istodobno ili u sklopu naknadnih prijava.

24.01.2024. 09:41

U okviru EU Fonda za mala i srednja poduzeća, od početka ovoga tjedna pa sve do 6. prosinca 2024. otvorene su prijave za bespovratna sredstava namijenjena zaštiti intelektualnog vlasništva za mala i srednja poduzeća, a dostupno je ukupno 20 milijuna eura, izvijestili su iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Fond vodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a bespovratna sredstva dostupna su tvrtkama tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, pri čemu se mogu prijaviti za jedan ili više vrijednosnih vaučera istodobno ili u sklopu naknadnih prijava.

Dostupna su 4 vaučera:

  • Vaučer 1. – za troškove usluge IP Scan-a (ispitivanje potencijala intelektualnog vlasništva poduzeća) ;
  • Vaučer 2. – za troškove registracije žiga i industrijskog dizajna putem nacionalnih, regionalnih, europskih i međunarodnih sustava zaštite ;
  • Vaučer 3. – za troškove prijave patenta na nacionalnoj ili regionalnoj razini, usluge pretraživanje stanja tehnike te troškove pravnog zastupanja za sastavljanje i podnošenje prijave europskog patent i
  • Vaučer 4. – za troškove prijave zaštite biljnih sorti na nivou Europske unije - troškovi online prijave i ispitivanja.

Prijave za sredstva Fonda moguće su putem ovog linka. Državni zavod za intelektualno vlasništvo organizira 30. siječnja u 10 sati tematski webinar o tome kako se prijaviti i ostvariti potporu, za koji se možete prijaviti putem ove poveznice.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.