PRIDRUŽITE SE

preobrazba općine

Tri milijuna ljudi godišnje prođe kroz Cesticu: Postaju vrata turizma Varaždinske županije

Sve je počelo za vrijeme pandemije, kada je dio mještana odlučio iskoristiti kapital koji se nameće sam po sebi, a po uzoru na obližnji i nadaleko poznati slovenski Jeruzalem...

21.02.2023. 12:47

Općina Cestica, kroz koju godišnje prođe čak tri milijuna putnika, budući da se nalazi uz granicu sa Slovenijom, postupno se promeće u svojevrsna vrata turizma Varaždinske županije.

Sve je počelo za vrijeme pandemije, kada je dio mještana odlučio iskoristiti kapital koji se nameće sam po sebi, a po uzoru na obližnji i nadaleko poznati slovenski Jeruzalem. Danas već u Cestici postoje nekoliko vrsnih restorana, može se kupiti vino i pjenušci, te razne domaće delicije. Veza s Austrijom, preko jake udruge ribiča na Dravi, postoji već duže vrijeme.

S obzirom na sve, načelnik Mirko Korotaj poručuje kako je Općina sada spremna i na kapitalne projekte.U prvoj fazi gradit će se autokamp, a u drugoj veliko kupalište. U Cesticu posljednjih godina dolazi i vraća se srednja klasa jake platežne moći, a sada ju je potrebno zadržati što duže. Načelnik ističe zadovoljstvo što je projekt autokampa i kupališta uvršten u županijsku strategiju, a pozdravlja i obnovu Arboretuma Vinice. Zagovara zajednički pristup.

- Turisti koji dolaze na naše područje svakao žele obići Varaždin, ali treba spomenuti i ostale sadržaje. Uređenje Arboretuma Opeke od strane Varaždinske županije zasigurno je jedno jako dobro ulaganje koje će se isplatiti svima nama u okolici. Takav park ne može se "izmisliti", tako da, Vinica i Varaždin su krenuli u dobrom smjeru; imamo Špilju Vindiju u Voći itd.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.