PRIDRUŽITE SE

priprema promotivnih aktivnosti

Turističke rezervacije za Hrvatsku nisu stale

Ministrica Brnjac i direktori stranih predstavništava HTZ-a podijelili informacije o trenutnom stanju na tržištima s kojih dolazi većina turista u Hrvatsku.

16.03.2022. 09:13

Aktualna geopolitička situacija vezana uz Ukrajinu, rast cijena energenata i inflacija donekle utječe na turističku potražnju, no buking nije stao, izvijestili su iz Ministarstva turizma i sporta nakon ovotjednog online sastanka ministrice Nikoline Brnjac s direktorima stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice.

Naznačeno je i da su do 24. veljače, do početka invazije na Ukrajinu, dinamika rezervacija i najave za glavni dio turističke godine bili na razini rekordne 2019. godine, a u nekim segmentima i 10-ak posto bolji.

"Pred nama je zahtjevno razdoblje, međutim ljudi i dalje imaju veliku želju za putovanjima, a prednost Hrvatske je to što je za naša glavna emitivna tržišta autodestinacija i može ponuditi prekrasnu prirodu, mir, zelenilo i održivost u svim segmentima, što turisti i traže. U pripremi su i posebne promotivne aktivnosti kojima želimo istaknuti naš strateški cilj pozicioniranja Hrvatske kao održive destinacije", poručila je ministrica Brnjac nakon sastanka.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.