PRIDRUŽITE SE

Privatna ulaganja

Tvrtka za razvoj urbane mobilnosti dosad od privatnih investitora prikupila 100 mln eura

Već su sada sredstva privučena od privatnih investitora veća od  EU potpore od 89 milijuna eura. Do lansiranja usluge u Zagrebu značajno će se povećati omjer uloženih privatnih sredstava -  izjavio je Pejković.

06.02.2024. 13:14

Domaća tvrtka koja razvija novi ekosustav urbane mobilnosti Project 3 Mobility zaključila je novu investicijsku rundu, kojom je zaokružila dosadašnje financiranje od strane privatnih investitora na 100 milijuna eura.

Kako ističu iz te tvrtke, u ovoj investicijskoj rundi privukli su jedan od najvećih investicijskih fondova u svijetu - Public Investment Fund (PIF) iz Saudijske Arabije, kojem je ovo prva investicija u Hrvatskoj. PIF je u vlasničku strukturu Project 3 Mobilityja ušao kroz svoju investicijsku kompaniju Tasaru Mobility Investments, koja ulaže u pametna i održiva rješenja mobilnosti. 

Projektom za koji prikupljaju privatna ulaganja u Project 3 Mobilityju planiraju pokrenuti tvornicu za velikoserijsku proizvodnju autonomnih električnih vozila. Ranije je u tu tvrtku uložio i južnokorejski proizvođač automobila Kia, kao i vodeća bugarska softverska tvrtka SiteGround, hrvatska IT kompanija Infinum, Rimac Grupa te drugi ključni investitori poput investicijske kompanije specijalizirane za napredne tehnologije - Neurone i katarske kompanije Elaf Auto.

- Činjenica da smo u ovako izazovnoj situaciji za nove kompanije uspjeli privući neke od najjačih globalnih strateških i financijskih investitora pokazuje povjerenje u našu viziju i tim. Bitno je naglasiti da su već sada sredstva privučena od privatnih investitora veća od dosad isplaćene EU potpore od 89 milijuna eura. Do lansiranja usluge u Zagrebu značajno će se povećati omjer uloženih privatnih sredstava -  izjavio je Marko Pejković, glavni izvršni direktor Project 3 Mobilityja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.