PRIDRUŽITE SE

ulazak u eurozonu

Tvrtke Fortenove pristupaju Etičkom kodeksu za proces uvođenja eura

Dobrovoljno su kodeksu pristupile Konzum i Tisak, a pristupit će i Abrakadabra (A007), Roto dinamica, Multiplus card i ostali.

Piše: Hina/t.a.
25.08.2022. 13:18

Konzum i Tisak, maloprodajne kompanije Fortenova grupe, dobrovoljno su pristupile Etičkom kodeksu, koji utvrđuje načine postupanja poslovnih subjekata u procesu uvođenja eura u Hrvatskoj, izvijestili su u četvrtak iz Fortenove. 

Kako navode iz te grupe, Etičkom kodeksu pristupit će i ostala društva grupe koja u svom poslovanju imaju istaknutiji izravan odnos s potrošačima poput Abrakadabre (A007), Roto dinamica, Multiplus carda i ostalih.

Iako je riječ o dokumentu deklaratorne prirode, poslovni subjekti koji pristupe inicijativi jamče da će tijekom procesa konverzije voditi računa da prilagodba hrvatskih potrošača na uvođenje nove valute bude maksimalno transparentna, navode iz Fortenove.

S danom pristupanja Etičkom kodeksu, kompanije Fortenova grupe stekle su pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake – slogana i logotipa kojima svojim kupcima i korisnicima usluga jamče provedbu načela iz tog dokumenta. Ujedno, bit će na popisu poslovnih subjekata koji će biti javno dostupan na internetskoj stranici www.euro.hr, navodi se u priopćenju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.