PRIDRUŽITE SE

obnova banovine

u Banovini počinje izgradnja višestambenih zgrada

Potpisani su ugovori za izgradnju 10 višestambenih zgrada na Banovini za koje je rok izgradnje 12 mjeseci, a u tijeku su postupci javne nabave za izgradnju još 10 zgrada u Petrinji, Glini, Gvozdu i Dvoru, ističe se u priopćenju.

Piše: Hina
28.04.2022. 09:20

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek potpisao je ugovore za izgradnju 10 višestambenih zgrada, a ukupna vrijednost tih ugovora je veća od 143 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz tog Ureda.

Četiri višestambene zgrade su u Petrinji sa 64 stana, četiri su u Glini s 52 stana i dvije višestambene zgrade u Topuskom s 26 stanova. 

Rok izgradnje je 12 mjeseci, a u tijeku su postupci javne nabave za izgradnju još 10 zgrada u Petrinji, Glini, Gvozdu i Dvoru, ističe se u priopćenju.

Ured je do sada obnovio 2.287 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 837 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava, navodi se.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 653 odluke za konstrukcijsku obnovu, a do danas su potpisani ugovori s vlasnicima za izgradnju 56 zamjenskih obiteljskih kuća.

Trenutno su u tijeku građevinski radovi na izgradnji i pripremi izgradnje na 30 lokacija na području Sisačko - moslavačke i Zagrebačke županije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.