PRIDRUŽITE SE

Za IT stručnjake i studente

Foto - U Bjelovaru će niknuti Digitalno inovacijski centar, evo kako će izgledati

 Na oko 2600 četvornih metara bruto prostora, nalazit će se prostorije za start-up tvrtke, laboratoriji, uredi, sale za sastanke, konferencijska i polivalentna dvorana, a u planu je i restoran  te kafić u atriju zgrade.

05.11.2023. 18:35

U Bjelovaru će se uspostaviti Digitalno inovacijski centar, namijenjen IT stručnjacima i studentima s tog područja, kojim će upravljati Tehnološki park, i to u zgradi na Trgu hrvatskih branitelja 14, Bjelovarčanima poznatijoj kao zgrada “Vodotehne”.

 Naime, Grad Bjelovar je na natječaju Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobio potpuno financiranje, nešto više od 10 milijuna eura,za cijelovitu obnovu te zgrade, izvijestio je gradonačelnik Dario Hrebak, potpisavši pred novinarima ugovor o financiranju. 

  Na oko 2600 četvornih metara bruto prostora, nalazit će se prostorije za start-up tvrtke, laboratoriji, uredi, sale za sastanke, konferencijska i polivalentna dvorana, a u planu je i restoran  te kafić u atriju zgrade. Njegovi korisnici će imati priliku razvijati se, stjecati znanja i razmjenjivati iskustva, a u zgradi će moći biti smješteno i do 300 zaposlenika, istaknuo je Hrebak.

Sada slijedi javna nabava za voditelja projekta, a potom i raspisivanje javnog natječaja za odabir izvođača radova. Hrebak vjeruje da bi radovi trebali završiti oko godinu dana nakon njihova početka te smatra da bi to moglo biti na proljeće 2025. godine. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.