PRIDRUŽITE SE

eurostat

U Eurpskoj unij nezaposlenih manje za 1,3 milijuna

Eurostat procjenjuje da je bez posla u EU u kolovozu bilo približno 12,92 milijuna građana, od čega njih gotovo 10,97 milijuna u eurozoni...

Piše: Hina
01.10.2022. 11:04

Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji, eurozoni i Hrvatskoj u kolovozu je ostala nepromijenjena u odnosu na srpanj, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.

Na razini EU-a stopa nezaposlenosti, mjerena metodologijom Međunarodne organizacije rada (ILO), iznosila je u kolovozu 6,0 posto, kao i u srpnju, pokazalo je izvješće europskog statističkog ureda. U eurozoni se zadržala na 6,6 posto, pokazuju tablice Eurostata. Usporedbe radi, u prošlogodišnjem kolovozu u EU je dosezala 6,8 posto a u eurozoni 7,5 posto. Eurostat procjenjuje da je bez posla u EU u kolovozu bilo približno 12,92 milijuna građana, od čega njih gotovo 10,97 milijuna u eurozoni. Na mjesečnoj razini broj nezaposlenih u EU smanjen je za 52 tisuće, a u eurozoni za 30 tisuća. U usporedbi s kolovozom lani manji je za oko 1,68 milijuna u EU, te za gotovo 1,36 milijuna u eurozoni.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.