PRIDRUŽITE SE

hrvatska turistička zajednica

U Hrvatskoj ostvareno gotovo 10 milijuna noćenja u pet mjeseci

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 175 tisuća stranaca, najviše Nijemaca, Austrijanaca i Britanaca.

Piše: Hina/a.t.
01.06.2022. 10:28

U Hrvatskoj trenutno boravi više od 190 tisuća turista čime se nastavlja dobar trend iz svibnja s 1,3 milijuna dolazaka i 4,9 milijuna noćenja, što je za 178 i 155 posto više nego u istom mjesecu 2021., čime su poboljšani i rezultati fizičkog turističkog prometa za pet mjeseci ove godine, doznaje se iz HTZ-a.

Od trenutnih 190 tisuća turista u Hrvatskoj, oko 175 tisuća su stranci, a među njime je najviše Nijemaca, Austrijanaca i Britanaca. Slijede turisti iz Hrvatske, Poljske, Slovenije i SAD-a, iznose na upit Hine iz HTZ-a (Hrvatske turističke zajednice) na temelju podataka iz sustava eVisitor i eCrew.

U prvih pet mjeseci u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 10 milijuna noćenja ili 153 posto više nego u isto lanjsko vrijeme, a to je ostvarili 2,9 milijuna turista ili 175 posto više nego ih je došlo lani.

"Imamo visoke troznamenkaste poraste dolazaka i noćenja u odnosu na lani, a dodatni optimizam daju nam pokazatelji prema kojima smo se značajno približili trendovima iz predpandemijske i rekordne 2019. Pred nama je lipanj, u kojemu očekujemo nastavak dobrih trendova, a podsjećam i kako je uz brojne promotivne aktivnosti na našim emitivnim tržištima u tijeku i glavna brend, pozivna kampanja kojom privlačimo turiste iz čak 14 zemalja", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.