PRIDRUŽITE SE

turizam u rh

U Hrvatskoj trenutno boravi više od 700 tisuća turista

"Glavni dio sezone je iza nas, a uz odlične rezultate na nacionalnoj razini svakako valja naglasiti odličan rezultat Istre, jedine regije na obali koja je u dosadašnjem dijelu godine ostvarila rast turističkog prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu", naveo je, među ostalim, Staničić.

Piše: Hina/a.t.
02.09.2022. 14:32

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u četvrtak je u Rapcu na sastanku s predstavnicima turističkih zajednica s područja Istre ustvrdio kako je iznimno dobra sezona u Hrvatskoj i dalje u tijeku, te da u Hrvatskoj boravi više od 700 tisuća turista od kojih u Istri više od 200 tisuća.

"Glavni dio sezone je iza nas, a uz odlične rezultate na nacionalnoj razini svakako valja naglasiti odličan rezultat Istre, jedine regije na obali koja je u dosadašnjem dijelu godine ostvarila rast turističkog prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Vjerujemo i u vrlo dobru posezonu, a usporedno krećemo i s intenzivnim pripremama za 2023. godinu", kazao je Staničić.

Istarski župan Boris Miletić na sastanku je čestitao svim kolegama i turistički djelatnicima na ostvarenim turističkim rezultatima te ukazao na potrebu daljnjeg održivog razvoja turizma jer tijekom sezone u Istri, ali i u drugim dijelovima Hrvatske postoje veliki pritisci na infrastrukturu i resurse. Pozvao je i na borbu protiv nelegalnog iznajmljivanja i neprijavljivanja gostiju.

Direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević naglasio je kako je ovo bila vrlo izazovna turistička godina jer, kako je rekao "u okolnostima pandemije, a kasnije i u okolnostima rata u Ukrajini bilo je vrlo teško pripremati sezonu i planirati promociju na emitivnim tržištima".

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.