PRIDRUŽITE SE

posjet Erdoğana

U kojim bi područjima Hrvatska i Turska mogle razvijati biznis?

Robna razmjena na početku 2021. godine između Hrvatske i Turske iznosila je 387 milijuna dolara da bi na kraju godine dosegnula gotovo 900 milijuna dolara...

Piše: Hina/m.a.m.
09.09.2022. 09:22

Hrvatska i Turska imaju potencijala za jačanje gospodarske suradnje, posebice u područjima energetike, ICT-ja, graditeljstva, poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma, istaknuto je u četvrtak na Hrvatsko turskom-poslovnom forumu "Investicije i izvoz" na kojem su sudjelovali predsjednici Republike Hrvatske i Republike Turske Zoran Milanović i Recep Tayyip Erdoğan.

Turska i Hrvatska su dobri poslovni partneri, rekao je, naime, Erdoğan, navevši da je robna razmjena na početku 2021. godine iznosila 387 milijuna dolara da bi na kraju godine dosegnula gotovo 900 milijuna dolara. Cilj je, kako je kazao, da ona u kratkoročnom razdoblju bude dvije milijarde, a u dugoročnom pet milijardi dolara. Kao područja moguće suradnje izdvojio je energetiku, ICT, graditeljstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju, navodnjavanje, turizam, infrastrukturne projekte.  Spremni smo pružiti sve vidove pogodnosti hrvatskim investitorima, kazao je te dodao kako vjeruje da će suradnja Hrvatske i Turske zasigurno doprinijeti ne samo razvoju dviju zemalja, već i cijele regije.  Forum je održan u organizaciji Lider media i Kluba izvoznika, a okupio je predstavnike 75 tvrtki iz Turske te 160 hrvatskih tvrtki.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.