PRIDRUŽITE SE

investicije u bih

U objektima nekadašnjeg Agrokomerca, Vis otvara novi pogon

Grupa Vis koja nastavlja i širi tradiciju proizvodnje iz Varaždina dugu 90 godina, namjerava nakon Hrvatske doprinositi stvaranju stabilnog gospodarstva i u BiH, ali i pokrenuti investicije u novim tehnologijama.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
07.04.2022. 08:57

Grupa Vis, koja nastavlja i širi tradiciju proizvodnje iz Varaždina dugu 90 godina, i dalje ulaže u razvoj i širi svoje poslovanje. Nakon što je Grupa Vis u lipnju prošle godine preuzela ljevaonicu aluminija Lipovica u Popovači, kako bi ojačala domaće gospodarstvo otvara i novi proizvodni pogon u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini.

Vis International Austrija kupio je, naime, tvrtku Fox metal te preuzeo kroz prodaju koju je oglasio Sud proizvodno skladišne objekte nekadašnjeg Agrokomerca. Riječ je o 20 tisuća kvadratnih metara proizvodno skladišnih objekata i još 75 tisuća metara kvadratnih zemljišta.

Grupa Vis najveći je proizvođač velikih suncobrana, a uz proizvodne pogone u Hrvatskoj, ovaj novi u Velikoj Kladuši dodatno će doprinijeti razvoju i širenju na inozemnom tržištu.

Profesionalni aluminijski veliki suncobrani koje proizvodi Vis nalaze se na terasama diljem svijeta, kupuju ga najveći svjetski brendovi iz industrije pića i prehrambenih proizvoda, kao i restorani, hoteli i ostali ugostiteljski objekti.

"Imamo zaokruženi cijeli proizvodni proces u više od 120 tehnoloških faza, odnosno, od proizvodnje tkanina i metalnih aluminijskih konstrukcija do stalaka i gotovih velikih suncobrana. Poslujemo na više od 50 europskih i svjetskih tržišta, imamo svoje pogone za proizvodnju u Varaždinu, Dugoj Resi i Popovači. U Bihaću u Bosni i Hercegovini već postoji proizvodni pogon, gdje već zapošljavamo 150 radnika. Želja nam je novim investicijama i otvaranjem pogona u Velikoj Kladuši otvoriti nova radna mjesta i oživjeti i ojačati gospodarstvo na tim prostorima", poručili su iz Vis Internationala.

Zbog velike potražnje i potrebe za širenjem proizvodnje, Grupa Vis namjerava, nakon Hrvatske, doprinositi stvaranju stabilnog gospodarstva i u Bosni i Hercegovini, ali i pokrenuti investicije u novim tehnologijama.

Vis International izvršio je sve obveze plaćanja prema Sudu u Velikoj Kladuši u prosincu 2021. godine, nakon čega se pravomoćno okončao sudski proces prodaje skladišno proizvodnog kompleksa u Velikoj Kladuši.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.