PRIDRUŽITE SE

Doznajemo

U Osječko-baranjskoj županiji najviše Nepalaca: Ovo su najnoviji podaci o broju stranih radnika

U Osječko-baranjskoj županiji u prvih osam ovogodišnjih mjeseci izdano je bilo ukupno 3.057 dozvola za rad stranim državljanima iz trećih zemalja, što je već premašilo brojku ukupno izdanih dozvola za boravak i rad u cijeloj prošloj godini.

26.11.2023. 19:29

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić nedavno je na tradicionalnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista izjavio da će Hrvatska morati uvesti čak 400.000 stranih radnika. Nastavno na to, odlučili smo provjeriti kakvo je stanje trenutno po našim županijama.

U Osječko-baranjskoj županiji prema zadnjim dostupnim podacima Policijske uprave osječko-baranjske, u prvih osam ovogodišnjih mjeseci izdano je bilo ukupno 3.057 dozvola za rad stranim državljanima iz trećih zemalja, odnosno onima koji dolaze izvan područja EU, što je već premašilo brojku ukupno izdanih dozvola za boravak i rad u cijeloj prošloj godini.

Lani je, naime, ta policijska uprava izdala ukupno 2.657 dozvola za boravak i rad stranim državljanima iz trećih zemalja, što je bilo gotovo 43 posto više nego nego godinu ranije. U 2021. je bilo izdano 1.877 takvih dozvola ili čak 60 posto više nego godinu ranije. Prema podacima Policijske uprave, najzastupljeniji su radnici iz Nepala, potom Srbije, Bosne i Hercegovine te Indije.

Broj izdanih dozvola:

2020. - 1.173 dozvola 
2021. - 1.877 dozvola (+60,00%)
2022. - 2.657 dozvola (+41,56%)
2023. (kolovoz) - 3.057 dozvola

 Najzastupljeniji:

1. Nepal

2. Srbija

3. Bosna i Hercegovina

4. Indija

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.