PRIDRUŽITE SE

Privlačenje ulaganja

U osječku poduzetničku zonu stiže novi investitor - iz Njemačke

Planirana vrijednost investicije je oko šest milijuna eura, a proizvodit će sastavne dijelove za opskrbu kupaca iz automobilske industrije sa sjedištem u jugoistočnoj Europi – izvijestio je gradonačelnik Radić.

12.12.2023. 11:05

Njemačka tvrtka IMS Gear, čija je primarna djelatnost proizvodnja komponenti i sustava zupčanika od plastike i metala za automobilsku industriju, pokreće proizvodnju u Osijeku i to u Poduzetničkoj zoni Nemetin, a ugovor o kupoprodaji zemljišta veličine 33.442 četvornih metara potpisali su osječki gradonačelnik Ivan Radić i direktor IMS Gear Croatia Alexander Benjamin Senge.

Tvrtka IMS Gear ima proizvodne pogone u Njemačkoj, SAD-u, Meksiku i Kini te u svijetu zapošljava oko 3000 radnika.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo da im je nakon Njemačke, gdje imaju osam tvornica, iduća destinacija Hrvatska i to naš grad Osijek, u našoj Poduzetničkoj zoni Nemetin. Naime, oni su se javili na natječaj Grada za kupovinu zemljišta, ponudili 1.115.100,00 eura, što je više od procijenjene vrijednosti, tako da je Grad Osijek s njima danas sklopio kupoprodajni ugovor. Planirana vrijednost investicije je oko šest milijuna eura, a proizvodit će sastavne dijelove za opskrbu kupaca iz automobilske industrije sa sjedištem u jugoistočnoj Europi – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Susretljiva gradska administracija

Wolfgang Weber iz Uprave tvrtke IMS Gear rekao je da su Osijek  izabrali zbog odlične lokacije i strateškog položaja, privlačne poduzetničke zone i iznimno susretljive gradske administracije.

– Najvažnija je bila ambicija koju smo osjetili u gradskoj upravi, da žele pomoći i učiniti sve da osnujemo ovdje tvrtku. Danas smo napravili prvi korak. Potpisali smo kupoprodajni ugovor za zemljište. Sljedeći korak je izgradnja zgrade i konačno pokretanje proizvodnje, gdje također, siguran sam, možemo računati na pomoć Grada Osijeka. Što se tiče obrazovanja, Osijek ima sjajno sveučilište, tako da ovdje nalazimo savršene uvjete – rekao je Weber te dodao da će s proizvodnjom započeti tijekom 2025. godine kao i da namjeravaju zaposliti 250 do 300 radnika.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.