PRIDRUŽITE SE

najava premijera

U ponedjeljak ponovno sjednica Vlade oko cijena goriva

"Vlada ima još alata u torbi za intervencije koji će biti takvi da će biti 'ok' i što se tiče opskrbe i cijena", rekao je Plenković.

Piše: Hina
02.07.2022. 08:31

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da Vlada prati situaciju na mediteranskom tržištu nafte, razgovara s proizvođačima i distributerima te najavio za ponedjeljak telefonsku sjednicu Vlade u vezi cijena goriva. 

"Moj cilj je da u ovim okolnostima u kojima djelujemo, a one su svakako izazovne i neobične zbog rasta cijena energenata koji se događa zbog ruske agresije na Ukrajinu i sukladno tome poremećaja na tom tržištu, iznađemo rješenje koje će prije svega zaštititi naše građane i naše gospodarstvo, a opet i koje će smiriti zabrinutosti malih distributera", rekao je premijer novinarima. Što se tiče vaučera, koji obično idu onima koji imaju manja primanja, s obzirom da je sada faza ljetne sezone, "to je nešto što moramo kvalitativno i po određenim kriterijima napraviti", dodao je. "Ministarstva su dobila zadaću, to je plan koji bi eventualno išao na jesen", rekao je te napomenuo da u ovom trenutku Vlada ima još alata u torbi za intervencije "koji će biti takvi da će biti 'ok' i što se tiče opskrbe i cijena".

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.