PRIDRUŽITE SE

turizam

U tijeku natječaji za direktore turističkih zajednica

Natječaje za direktore provelo je 50 turističkih zajednica, a rok je svima do kraja lipnja.

Piše: Hina/a.t.
27.05.2022. 09:36

U sustavu turističkih zajednica ove se godine provode natječaji za direktore, za što je rok svima do kraja lipnja, a do sada je potvrđen upis za gotovo 50 direktora izabranih na mandat od četiri godine, iznose na upit iz Ministarstva turizma i sporta.

U upisniku Ministarstva je ukupno 301 turistička zajednica plus HTZ, za čijeg je direktora natječaj u tijeku.

Uz one koji su to već proveli, velik broj turističkih zajednica (TZ) je trenutno u postupku izbora direktora s natječajima u tijeku jer se, sukladno zakonskim odredbama, ti izbori trebaju provesti u roku od šest mjeseci od stupanja odredbi zakona na snagu, što znači zaključno s 30. lipnjem 2022., odgovorili su za Hinu iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS).

Na pitanje koliko je županijskih turističkih zajednica od njih 21 provelo te natječaje do sada, kažu da je zaključen postupak za četiri direktora - Istarske, Primorsko goranske, Zagrebačke i Varaždinske županije, dok su ostali u tijeku ili pred raspisivanjem natječaja. 

Kada su u pitanju turističke zajednice gradova i općina, najviše je natječaja za direktore do sada provedeno u Primorsko-goranskoj, Zadarskoj i Zagrebačkoj županiji, no u svim županijama je u tijeku, kako kažu iz Ministarstva, "značajniji broj natječaja".

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.