PRIDRUŽITE SE

inovacija

U Varaždinu se pokreće proizvodnja recikliranih suncobrana za svjetsko tržište

Sve je veća potražnja tržišta za održivim i recikliranim proizvodima, pa tako i recikliranim suncobranima i tkaninama za suncobrane.

02.04.2022. 09:56

Vis Promotex, tvrtka koja ima 90-godišnju tradiciju proizvodnje iz Varaždina te posluje na više od 50 europskih i svjetskih tržišta, pokrenula je projekt ECO VIS koji se fokusira na recikliranje tehničkog tekstila na različite načine koji bi omogućili ponovnu uporabu otpada nastalog u proizvodnom ciklusu, ali i ponudili novi način recikliranja poliesterskog tekstila.

Sve je veća, naime, potražnja tržišta za održivim i recikliranim proizvodima, a tako onda raste i potreba i potražnja za recikliranim suncobranima i tkaninama za suncobrane. Konkretno, dobavljač dobiva bolju ocjenu u bazu podataka dobavljača kada nudi reciklirani proizvod, kazuju u VIS-u.

"Projekt ECO VIS podržan je od norveških investicijskih fondova Norway Grants, kao dio programa poslovnog razvoja i inovacija kojim upravlja Innovation Norway. Cilj projekta je stvaranje konkurentnosti poduzeća, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje ugljičnog otiska ", dodaju.

Projekt se realizira u svrhu istraživanja i razvoja, povećava razinu zaštite okoliša, a cilj je razviti "zeleniji" način recikliranja poliesterskog tekstila i omogućiti potpunu oporabu otpada nastalog u proizvodnji. Također, projekt daje mogućnost tvrtki Vis Promotex da proširi svoje usluge na tržištu, bude konkurentnija i predstavi novi održivi i usavršeni proizvod.

Inače, poznato je da se profesionalni aluminijski veliki suncobrani koje proizvodi Vis nalaze na terasama diljem svijeta, kupuju ga najveći svjetski brendovi iz industrije pića i prehrambenih proizvoda, kao i restorani, hoteli i ostali ugostiteljski objekti.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.