PRIDRUŽITE SE

borci u azovstalju

Ukrajinski zapovjednik traži Muskovu pomoć: 'Pomozite nam da odemo iz Azovstalja u posredničku zemlju. Ako ne vi, tko onda?'

Jedan od boraca u čeličani Azovstalj koju su opkolile ruske snage u ukrajinskom gradu Mariupolju apelirao je na milijardera Elona Muska da im pomogne u evakuaciji.

Piše: Hina/a.t.
12.05.2022. 11:22

Mnogi civili spašeni su iz Azovstalja prošlog tjedna prema sporazumu s Rusijom, ali s Moskvom nije postignut dogovor o puštanju stotina boraca, od kojih su neki ranjeni, nakon tjedana bombardiranja.

"@elonmusk ljudi kažu da dolazite s drugog planeta kako biste naučili ljude da vjeruju u nemoguće. Naši planeti su jedan pored drugog, jer ja živim tamo gdje je gotovo nemoguće preživjeti", napisao je na Twitteru zapovjednik mornaričke brigade Serhij Volina.

"Pomozite nam da odemo iz Azovstalja u posredničku zemlju. Ako ne vi, tko onda? Dajte mi mig."

Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, posjeduje raketnu tvrtku SpaceX i proizvođača električnih automobila Tesla, a planira kupiti Twitter. Nije poznato je li Musk vidio Volinin tvit.

Ukrajinski dužnosnici kažu da se u brojnim podzemnim tunelima Azovstalja nalazi oko 1000 boraca, od kojih su stotine teško ranjene i potrebna im je hitna evakuacija. Postrojenje je pod jakom ruskom vatrom.

U veljači, kada je Ukrajina imala problema s internetom nakon ruske invazije, Musk je odgovorio na tvit ukrajinskog vladinog dužnosnika koji je tražio pomoć. Musk je tada rekao da je SpaceX-ova satelitska širokopojasna usluga Starlink dostupna u Ukrajini i da SpaceX šalje dodatne terminale u zemlju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.