PRIDRUŽITE SE

Wall Street

Ulagači u defenzivi, u fokusu izvješće o zapošljavanju

Unatoč rastu indeksa, ulagači su u defanzivi, pa su jučer najviše porasle cijene dionica u sektorima kao što su zdravstveni i uslužni, za u petak će u fokusu ulagača biti izvješće o zapošljavanju u SAD-u.

Piše: Hina/a.t.
02.09.2022. 07:55

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks blago porasli, nakon četiri dana pada, no trgovalo se oprezno, pa su najviše porasle cijene dionica u defanzivnim sektorima.

Dow Jones ojačao je 0,46 posto, na 31.656 bodova, a S&P 500 0,30 posto, na 3.966 bodova. Nasdaq indeks pao je, pak, 0,26 posto, na 11.785 bodova.

Veći dio trgovanja indeksi su proveli u negativnom području da bi se u pozitivno probili tek pred kraj trgovanja.

To je prvi rast S&P 500 indeksa nakon četiri dana pada, tijekom kojih je izgubio gotovo 6 posto.

Unatoč rastu indeksa, ulagači su u defanzivi, pa su jučer najviše porasle cijene dionica u sektorima kao što su zdravstveni, u prosjeku za 1,65 posto, i uslužni, za 1,4 posto.

U petak će u fokusu ulagača biti izvješće o zapošljavanju u SAD-u. U anketi Reutersa analitičari u prosjeku očekuju rast broja zaposlenih u kolovozu za 300.000, manje nego u prethodnom mjesecu.

"Budu li podaci slabiji, tržite bi moglo porasti, posebice ako se pokaže da se usporava rast plaća. Tržište je, kao i Fed, ovisno o makroekonomskim pokazateljima. Ubuduće će se pažljivo pratiti svaki podatak koji bi mogao sugerirati kada bi Fed mogao biti pri kraju s povećanjem kamata", navela je Quincy Krosby, strateginja u tvrtki LPL Financial.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.