PRIDRUŽITE SE

Turistička priznanja

UNWTO proglasio Slunj najboljim turističkim selom na svijetu

- Upravo ruralni krajevi čine "ono nešto" što nas stavlja na turističku kartu svijeta. Dobivanjem ovog priznanja, bolju potvrdu za naš rad i bolju motivaciju za dalje nismo mogli dobiti - poručio je direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

20.10.2023. 11:27

Na glavnoj skupštini Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO), nakon opsežnog ocjenjivanja kroz devet kriterija, Slunj je proglašen najboljim turističkim selom na svijetu, izvijestili su iz Karlovačke županije.

Nagradu u Uzbekistanu, gdje se održava glavna skupština UNWTO-a, primili su direktorica Turističke zajednice grada Slunja Jasmina Mrkonja i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

- Velika je čast i zadovoljstvo biti u društvu ponajboljih destinacija na svijetu. Sudjelovanje na Generalnoj skupštini UNWTO-a i primanje priznanja za najbolje turističkoj selo na svijetu velika je stvar za Karlovačku županiju, a posebno za naš Slunj koji je savršeno odradio prijavu.  Upravo ruralni krajevi čine "ono nešto" što nas stavlja na turističku kartu svijeta. Dobivanjem ovog priznanja, bolju potvrdu za naš rad i bolju motivaciju za dalje nismo mogli dobiti - poručio je direktor Fanjak.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin izjavila je da  će i ova turistička sezona biti ponovno rekordna - s 50 tisuća više turista nego u istom razdoblju prošle godine, a do kraja godine porast noćenja i dolazaka bit će dvoznamenkast, navodi se u priopćenju. 
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.