PRIDRUŽITE SE

Za poduzetnike Požeško-slavonske županije

Uskoro moguće prijave za poduzetničke potpore

- Osiguranim sredstvima financirat ćemo sveobuhvatan program potpora male vrijednosti koji sadrži 10 mjera, a 16. listopada raspisat ćemo javne  pozive za devet od tih mjera. Najavu radimo kako bi naše poduzetnike i obrtnike upoznali s istim, kako bi se mogli pripremiti i razmisliti o tome koje su im potrebe i što će kandidirati – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

10.10.2023. 12:34

Iz Požeško-slavonske županije najavili su skorašnje otvaranje dva javna poziva za dodjelu potpora male vrijednosti radi poticanja razvoja gospodarstva, u sklopu kojih će ukupno biti raspoloživo 190.000 eura.

- Prošle godine smo sva sredstva koja smo imali na raspolaganju usmjerili na sufinanciranje povećane cijene energenata, odnosno plina. Ove godine smo u proračunu Požeško-slavonske županije osigurali sredstva u visini 190.000 eura, što je daleko više od prošlogodišnjeg iznosa. Osiguranim sredstvima financirat ćemo sveobuhvatan program potpora male vrijednosti koji sadrži 10 mjera, a 16. listopada raspisat ćemo javne  pozive za devet od tih mjera. Najavu radimo kako bi naše poduzetnike i obrtnike upoznali s istim, kako bi se mogli pripremiti i razmisliti o tome koje su im potrebe i što će kandidirati – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Kroz Poziv usmjeren razvoju gospodarstva osigurano je 150.000 eura kroz sljedećih sedam mjera: Potpora za izgradnju brenda proizvoda i/ili usluga, Potpora za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, Potpora za ulaganje u objekte za obavljanje gospodarske djelatnosti i ugradnju fiksne opreme, Potpora za certificiranje proizvoda i procesa, Potpora za nabavu hardwarea i softwarea, Potpora za stručno osposobljavanje i usavršavanja zaposlenika i Potpora za izlaganje i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama. Kroz sve mjere osigurano je financiranje do 50% prihvatljivih troškova.

Javni poziv usmjeren razvoju turizma obuhvaća pak dvije mjere. Potporom za autohtonu eno i gastro ponudu, cilj je ugostitelje i pružatelje turističkih usluga potaknuti na suradnju s lokalnim proizvođačima, dok je druga, Potpora za povećanje smještajnih kapaciteta, ustaljena mjera koju Požeško-slavonska županija dodjeljuje svake godine za povećanje broja novih smještajnih kapaciteta i povećanje kategorije smještajnih objekata.

Prijave na javne pozive odvijat će se elektroničkim putem kroz novi sustav E-prijave i bit će moguće od ponedjeljka 16. listopada do četvrtka 16. studenoga ili do iskorištenja sredstava, najavljuju iz Županije. 
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.