PRIDRUŽITE SE

turizam

Uspješna turistička sezona bit će od pomoći za moguće intervencije tijekom jeseni

Plenković se u četvrtak sastao s predstavnicima turističkog sektora te, među ostalim, naveo da fiskalizirani računi za dosadašnji dio godine iznose 20 milijardi i 581 milijun kuna, što je 33 posto više nego 2019. godine.

Piše: Hina/t.a.
05.08.2022. 09:01

Uspješna turistička sezona jača fiskalni kapacitet za moguće intervencije tijekom jeseni, rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković koji se sa suradnicima u Petrčanima u hotelskom kompleksu Falkensteiner sastao s predstavnicima turističkog sektora, županima i gospodarstvenicima.

Tema razgovora bili su dosadašnji turistički rezultati koji su ocijenjeni vrlo dobrima, a premijer je poručio kako će zahvaljujući njima "ojačati fiskalni kapacitet za različite vrste intervencija tijekom jeseni i krize koja nas očekuje".

"Dosad je u Hrvatskoj ostvareno 10,7 milijuna dolazaka i 56,6 milijuna noćenja. To je 90 posto dolazaka i 96 posto noćenja iz rekordne 2019. godine, no posebno veseli podatak o fiskaliziranim računima za dosadašnji dio godine koji iznosi 20 milijardi i 581 milijun kuna, što je 33 posto više nego 2019. godine", dodao je.

Vladine mjere tijekom pandemije su po njegovim riječima očuvale velik broj radnih mjesta u turističkom sektoru.

Osobito važnim za turizam ocijenio je članstvo Hrvatske u europodručju i Schengenu, otvaranje Pelješkog mosta i kreditni rejting najbolji koji je Hrvatska do sada imala. Istaknuo je kako smo u ovoj godini prema izvješću Hrvatske narodne banke, imali najuspješnije prvo tromjesečje u povijesti po prihodima od stranih turista.

Hrvatska bi po njegovim riječima trebala težiti tome da postane zemlja za cjelogodišnji turizam.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.