PRIDRUŽITE SE

dobri rezultati

Valamar Riviera s prihodima na razini pretkrizne 2019.

U prvoj polovini godine ostvarili su 2,1 milijun noćenja ili 145 posto više nego u 2021. godini te svega 3 posto manje u odnosu na isti period 2019.

Piše: Hina/t.a.
29.07.2022. 15:46

Valamar Riviera u prvoj polovini ove godine ostvarila je 677,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je otprilike na razini pretpandemijske 2019., no uz nižu operativnu dobit uslijed porasta troškova poslovanja, prije svega električne energije i troškova rada.

Kako su u petak izvijestili iz te najveće hrvatske turističke kompanije, u prvoj polovini godine ostvarili su 2,1 milijun noćenja ili 145 posto više nego u 2021. godini te svega 3 posto manje u odnosu na isti period 2019.

Poslovni prihodi od 677,5 milijuna kuna bili su na razini prvih šest mjeseci pretkrizne 2019. godine te za 154,3 posto viši nego u istom lanjskom razdoblju. 

Smanjena prilagođena EBITDA

Međutim, operativna dobit (prilagođena EBITDA) za prvih šest mjeseci iznosila je 28,9 milijuna kuna, te je bila pod pritiskom u odnosu na pretkriznu 2019. godinu kada je iznosila 86,5 milijuna kuna, dok je u odnosu na isto razdoblje lani bila viša za 47 posto.

Smanjenje prilagođene EBITDA za 57,6 milijuna kuna u usporedbi s 2019. u potpunosti je rezultat povećanih troškova električne energije, za 36,9 milijuna kuna te troškova rada za 21,7 milijuna kuna, navode iz te kompanije.

Na kraju lipnja neto dug Grupe iznosio je 1,9 milijardi kuna, što je za 4,5 posto manje nego na kraju lipnja 2021.

Ulaganja i novi sadržaji

Investicijski ciklus u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara za 2022. godinu iznosio je 530 milijuna kuna, navode iz Valamar Riviere. Uspješno su otvoreni Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj, novoizgrađeno ljetovalište Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na Hvaru te Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar na otoku Krku. 

Ulaganja ove sezone uključuju i nove sadržaje u Istra Premium Camping Resortu i Lanterna Premium Camping Resortu u Poreču te izgradnju plaže kod hotela Valamar Padova na otoku Rabu. Otvorena je i nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika u Dubrovniku, ističu. 

Valamar je također proširio portfelj u Austriji s preuzimanjem hotela Kesselspitze 5* koji postaje treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu u Austriji. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji, otvorit će se u zimskoj sezoni 2022./2023, zaključuje se u priopćenju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.