PRIDRUŽITE SE

Poslovni rezultati

Varteks grupa lani 'podebljala' minus

Glavnina izvoza i dalje se odvija u zemlje EU, pri čemu najviše u Italiju i Španjolsku, gdje je izvezeno proizvoda vrijednih nešto više od tri milijuna eura.

01.03.2024. 09:23

Varteks Grupa prošlu je poslovnu godinu završila s gubitkom od 4,4 milijuna eura, podebljavši tako minus nakon što je u 2022. zabilježila gubitak od 2,8 milijuna eura, vidljivo je iz financijskog izvješća te kompanije za prošlu poslovnu godinu.

Poslovni prihodi Varteks grupe lani su dosegnuli 14,6 milijuna eura, što je za 2,6 milijuna ili 15,1 posto manje nego u 2022. Pritom su prihodi od prodaje bili 12,85 milijuna eura ili 1,53 milijuna, tj. 10,6 posto niži nego godinu ranije, dok je na inozemnim tržištima Varteks uprihodio 3,6 milijuna eura ili 3 posto više. Glavnina izvoza i dalje se odvija u zemlje EU, pri čemu najviše u Italiju i Španjolsku, gdje je izvezeno proizvoda vrijednih nešto više od tri milijuna eura.

Iz kompanije ističu da nelikvidnost i nadalje ima najveći utjecaj na poslovanje grupe, a dodatno je imao i nastavak infaltornih pritisaka. Dodaju i da je nastavljeno restrukturiranje poslovanja te daljnji pregovori o prodaji neaktivne dugotrajne imovine. Na kraju prošle godine u Varteksu je radilo 633 radnika, što je za 12,4 posto manje nego na kraju 2022., kada ih je bilo 723, stoji u financijskom izvješću koje je potpisao član Uprave Dražen Dobiš.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.