PRIDRUŽITE SE

neizvjesna sudbina

Varteks ponovno zabilježio najveći pad na domaćoj burzi

Održan je sastanak sa svim založnim vjerovnicima i svi su pokazali dobru volju, nitko nije za to da se tvrtka baci u stečaj, ali isto tako još nije postignut nikakav dogovor...

Piše: Hina/m.a.m.
21.08.2022. 10:54

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi prošloga tjedna porasli, iako znatno manje nego u tjednu ranije, uz nešto veći promet, a pritom su u fokusu investitora bile dionice Podravke i turističkih kompanija. 

Najviše je pala cijena dionice Varteksa, za više od 9 posto, na 3,8 kuna. Račun te tekstilne kompanije blokirali su Porezna uprava i Grad Varaždin radi naplate svojih potraživanja, a dio proizvodnje stoji jer je dio radnika odbio raditi dok ne vide kako će im biti isplaćena iduća plaća. 

Po riječima predsjednice Radničkog vijeća Božice Čiček Mutavdžić, u međuvremenu je riješen dio duga prema Poreznoj upravi i Gradu Varaždinu, zbog čega se očekuje deblokada računa. No, tu problemi za Varteks ne prestaju, budući da ovih dana traju intenzivni pregovori vjerovnika oko raspodjele sredstava koja bi se dobila eventualnom prodajom zemljišta Kauflandu.

"Održan je sastanak sa svim založnim vjerovnicima i svi su pokazali dobru volju, nitko nije za to da se tvrtka baci u stečaj, ali isto tako još nije postignut nikakav dogovor. Čekamo da se vjerovnici dogovore oko raspodjele novca od prodaje zemljišta Kauflandu", navela je predsjednica Radničkog vijeć u petak za Hinu, najavivši moguće prosvjede i štrajk ne bude li u ponedjeljak odgovora radnicima. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.