PRIDRUŽITE SE

neočekivano

Zdravko Marić podnosi ostavku!

O Marićevu odlasku nagađa se već duže vrijeme, piše Večernji, te je infomacija dosad držana u tajnosti.

05.07.2022. 22:30

Zdravko Marić, ministar financija i potpredsjednik Vlade odlazi iz tima Andreja Plenkovića i to na vlastiti zahtjev, piše Večernji.hr.

O Marićevu odlasku nagađa se već duže vrijeme, nastavlja Večernji, te je infomacija dosad držana u tajnosti, a sutra bi napokon trebala biti službeno priopćena javnosti, nakon sastanka užeg kabineta Vlade. Nikakvih službenih izjava zasad nema, a Marić Večernjem listu nije bio dostupan na telefon. Njegov odlazak je navodno osobne prirode te nema veze s aktualnom političkom situacijom. Njegova politička ambicija, piše Večernji list, bila je ulazak u eurozonu.

Uspješna karijera

Zdravko Marić karijeru je započeo 2001. kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2006. ju nastavio kao pomoćnik tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera. Kasnije je odbio ponudu Slavka Linića da ostane u ministarstvu, odnosno prihvatio je ponudu Agrokora za izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala. U Agrokoru je ostao do 2016., kada postaje ministar financija u HDZ-ovoj vladi.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.