PRIDRUŽITE SE

Zlatna kuna

Vetropack Straža, Pireko i CODX Solutions najuspješnije krapinsko-zagorske tvrtke

Zlatna kuna u kategoriji velikih tvrtki ove je godine dodijeljena Vetropack Straži iz Huma na Sutli, u kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu kunu dobio je  Pireko iz Oroslavja, a u kategoriji malih tvrtki CODX Solutions iz Krapine.

20.10.2023. 12:52

Najuspješnije tvrtke u Krapinsko-zagorskoj županiji su Vetropack Straža iz Huma na Sutli, Pireko iz Oroslavja i CODX Solutions iz Krapine, a u povodu toga im je Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina dodjelila Zlatne kune.

Zlatna kuna u kategoriji velikih tvrtki ove je godine dodijeljena Vetropack Straži iz Huma na Sutli. U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu kunu dobio je  Pireko d.o.o. iz Oroslavja, a u kategoriji malih tvrtki CODX Solutions d.o.o iz Krapine, priopćeno je iz Krapinsko-zagorske županije. Osnovni kriteriji za dodjelu tog priznanja su rezultati poslovanja poduzeća temeljem uvida i analize bilance stanja i računa dobiti i gubitka za proteklu godinu. 

- Naši su gospodarstvenici i u najvećim krizama ulagali u ljude i nove tehnologije i stoga smo brže izašli iz krize nego ostali. Pokrivenost izvoza uvozom u Krapinsko-zagorskoj županiji je 180 posto, a hrvatski prosjek  je oko 70 posto i to je snaga našeg gospodarstva. Naša je snaga i u tome da među najuspješnijim gospodarstvenicima nisu samo staklarstvo i metalska industrija, već da je to i IT i programerstvo, odnosno široka lepeza usluga – istaknuo je župan Željko Kolar.

Dodao je i da nikad nije bila veća zaposlenost. - Kad sam 2013. postao župan gledao sam podatke našeg Zavoda koji su kazali da je tada bilo 32.542 zaposlenih, a oko 8600 nezaposlenih. Danas imamo preko 40.000 zaposlenih i oko 2100 nezaposlenih. Nekada su se svi borili za svako radno mjesto, za jedan posao javljalo se mnogo ljudi, a danas nam čak i fali radne snage. Samo ove godine je izdano preko 1500 dozvola za rad stranih radnika na području naše županije, no ne trebamo na to gledati kao na nešto loše jer je to trend kojeg su prošle sve razvijene zemlje. Ako je to taj signal, onda je to dobro – kazao je župan Kolar na svečanosti dodjele priznanja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.