PRIDRUŽITE SE

povjerenje i potražnja

Video - Porinut polarni kruzer "Scenic Eclipse 2" u 3. maju

"Scenic Eclipse 2" je dug 160 metara. Primat će 228 putnika u 114 kabina. Imat će nešto manje od 200 članova posade, devet restorana, dva helikoptera i podmornicu. 

Piše: Hina/m.a.m.
26.06.2022. 09:10

U riječkom brodogradilištu 3. maj u subotu je, nakon četiri godine, porinut brod - luksuzni putnički brod za krstanenja polarnaim područjima "Scenic Eclipse 2" za naručitelja MKM Yachts, članicu grupacije Scenic.

"Scenic Eclipse 2" je dug 160 metara. Primat će 228 putnika u 114 kabina. Imat će nešto manje od 200 članova posade, devet restorana, dva helikoptera i podmornicu. Vrijednost gradnje je oko 170 milijuna eura. Isporuka je predviđena u ožujku 2023. godine. 

Direktor 3. maja Edi Kučan ustvrdio je da taj brod pokazuje da je riječko brodogradilište, zahvaljujući podršci Vlade i premijera Andreja Plenkovića, zaplovilo u novu tržišnu nišu - gradnju polarnih putničkih kruzera.

Povjerenje i potražnja

Zahvalio je vlasniku Scenic grupe Glenu Moroneyu na povjerenju u vrlo neizvjesnom vremenu borbe za postanaka 3. maja. Moroney je pak ustvrdio da su primijenjeni novi standardi u izuzetno kompleksnoj gradnji ultraluksuznih kruzera.

Ocijenio je također kako je ovo primjer da je hrvatska brodogradnja sposobna za održivo i profitabilno poslovanje, i to na području brodova za kojima postoji velika potražnja. 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović ustvrdio je da je ovaj uspjeh 3. maja rezultat zajedničkih napora te da je Vlada odgovorno pristupila rješavanju pitanja brodogradnje, kada je odobrila jamstva za izgradnju ovog broda. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.