PRIDRUŽITE SE

obavijest dioničarima

AD Plastik Grupa sklopila poslove vrijedne 14,2 milijuna eura

Istaknuli su kako se unatoč neizvjesnostima i vrlo zahtjevnim okolnostima na tržištu, razvojne aktivnosti proizvođača automobila ipak nesmetano odvijaju, s očekivanim zastojima na tržištima Rusije i izazovima koje još od prošle godine otvara nedostatak poluvodiča.

03.06.2022. 10:03

Vodeća hrvatska kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti za interijere i eksterijere automobila, ujedno i jedna od vodećih u Istočnoj Europi, ugovorila je nove poslove vrijedne 14,2 milijuna eura.

AD Plastik Grupa ugovorila je, naime, nove poslove sa Suzukijem za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 14,2 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od četiri godine, a o tome su obavijestili i svoje dioničare putem Zagrebačke burze.

U svojem ranijem kvartalom izvješću, istaknuli su kako se unatoč neizvjesnostima i vrlo zahtjevnim okolnostima na tržištu, razvojne aktivnosti proizvođača automobila ipak nesmetano odvijaju, s očekivanim zastojima na tržištima Rusije i izazovima koje još od prošle godine otvara nedostatak poluvodiča.

- Dobar pokazatelj na europskom tržištu su vrlo intenzivne komercijalne aktivnosti, čemu u prilog govori i 91,7 milijuna eura novih poslova AD Plastik Grupe ugovorenih u prva tri mjeseca 2022. godine, od čega 73,6 milijuna na EU tržištu – istaknuli su.

Njihova  primarna zadaća u narednom razdoblju, prema riječima predsjednika uprave, je očuvanje financijske stabilnost i održivosti poslovanja te smanjenje negativnih utjecaja, i u tom pogledu spremni su na različite scenarije.

- Usmjereni smo na realizaciju postojećih projekata i proširenje portfelja razvojnih i proizvodnih projekata, kako bismo ojačali svoju poziciju razvojnog dobavljača na europskom tržištu. Intenzivno pratimo razvoj situacije – rekao je u izvješću Marinko Došen.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.