PRIDRUŽITE SE

robotski sustavi

Dyson započeo tajnu proizvodnju robota koji će obavljati kućanske poslove

Poznati proizvođač usisavača razvija robotske sustave koji će, među ostalim, obavljati kućanske poslove.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
30.05.2022. 08:37

Dyson je objavio video u kojem nam predstavlja djelić proizvodnje robota osposobljenih za sve vrste kućnih poslova, piše Vidi.hr.

Poznati proizvođač usisavača započeo je s razvojem složenih robotskih sustava koji će imati višestruke mogućnosti obavljanja kućanskih poslova poput pranja posuđa i rublja, pospremanja igračaka, čišćenje namještaja i sl.

Dyson je zaposlio 250 robotičara za razvoj savršenih robotskih kućnih pomagača, a u planu tvrtke je zaposliti još 700 u idućih 5 godina.

Direktor Jake Dyson naveo je da robotika ima svijetlu budućnost u kojoj će štedjeti ljudima vrijeme, obavljanjem brojnih poslova umjesto njih i poboljšavanjem njihovog svakodnevnog života.

Direktor je dodao da je proteklih 20 godina i sam proveo u "borbi" protiv prašine, ali istovremeno je radio i na nekim potpuno drugačijim robotskim sustavima, koji se razvijaju "tajno" u njegovoj tvornici Hullavington Airfield u Wiltshireu.

Iako ne želi otkrivati detalje o novim robotima, Dyson objašnjava da roboti, među ostalim, mapiraju sav namještaj, predmete, posuđe i igračke u 3 dimenzije, što im omogućuje svjesnost o svijetu unutar kuće ili stana.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.