PRIDRUŽITE SE

izvrsni pokazatelji

Video - Lanac marina ACI po prihodima probio rekordnu 2019.

Najveći porast zabilježen je kod usluga dnevnog veza i najamnina, koji čini 76 posto ukupnog povećanja. Naime, prihodi od dnevnog veza povećani su za 9,4 milijuna kuna ili za 113 posto, a paralelno s njima povećani su i prihodi od ostalih usluga nautičarima...

Piše: Hina
21.07.2022. 09:23

Lanac marina ACI u prvih je šest mjeseci ove godine ostvario poslovne prihode od 98 milijuna kuna, što je za 4,6 milijuna više nego u istom razdoblju rekordne 2019. godine te bruto dobit od 3,2 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu iz te kompanije.

U odnosu na isto razdoblje lani, ostvareni prihodi su veći za 16,4 milijuna kuna ili 20 posto.   

Uz to, navode iz te kompanije, nakon prošlogodišnjih 44 milijuna kuna investicija u izvrsnost infrastrukture i usluge, samo u prvih 6 mjeseci ove godine taj iznos premašen je za čak 3,9 milijuna kuna, odnosno ukupno je realizirano 47,9 milijuna kuna novih ulaganja.

Rezultati investicija, temeljite i adekvatne pripreme za sezonu u ACI marinama te ublažavanja mjera vidljivi su i na prihodima od prodaje, ističu iz kompanije, dodavši da su u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli za 15,6 milijuna kuna ili 20 posto, dosegnuvši 94,6 milijuna kuna. 

Najveći porast zabilježen je kod usluga dnevnog veza i najamnina, koji čini 76 posto ukupnog povećanja. Naime, prihodi od dnevnog veza povećani su za 9,4 milijuna kuna ili za 113 posto, a paralelno s njima povećani su i prihodi od ostalih usluga nautičarima, koji su u odnosu na usporedno razdbolje veći za 1,4 milijuna kuna ili 25 posto. 

Vrhunac tek slijedi

U prvom polugodištu ostvaren je pozitivni financijski rezultat od 3,2 milijuna kuna, nakon gubitka u istom lanjskom razdoblju od 4,6 milijuna kuna, dok ostvarena EBITDA bila 36,2 milijuna kuna, što je 7 milijuna ili 24 posto više.

„Tijekom prvih šest mjeseci ove godine uložili smo u sustav ukupno 47,9 milijuna kuna, a nastavak investicijskog ciklusa planira se na jesen. Prvenstveno smo posvećeni dobivanju lokacijske dozvole za izgradnju ACI marine Rijeka u Porto Barošu, kao zajednički pothvat tvrtke  ACI-GITONE, a od strateške važnosti je i produljenje rokova trajanja koncesijskih ugovora za naše marine, bez čega buduća ulaganja nisu isplativa“, poručio je predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

Dodao je i da su zadovoljni rezultatima poslovanja tijekom prve polovine godine, no i da očekuju još značajnije rezultate tijekom idućeg razdoblja, s obzirom da se vrhunac nautičke sezone, posebno kad se govori o tranzitima, očekuje tijekom srpnja i kolovoza.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.